Mitjançant un recull d’imatges, algunes extretes de les xarxes socials i d’altres d’arxius, a la xarrada es mostrarà un recorregut visual de l’empremta que el ferrocarril ha deixat a les persones que, d’una manera o altra hi han estat relacionades. Eduard ens resumeix les fotografies que construeixen el relat, les quals són l’evidència tangible de la temàtica que tracta:
Les imatges capturaven moments significatius, reflectint les emocions, les aventures i els canvis que el ferrocarril portava a les persones i les seves comunitats.
Així, podrem veure com el ferrocarril es convertia en una porta per fer realitat els somnis de les persones i descobrir-les nous escenaris. Durant la xerrada, Eduard Martínez ens animarà a explorar les històries personals dels treballadors que van contribuir al desenvolupament del ferrocarril; també, com aquest invent de la revolució industrial va influir en les vides de les famílies dels ferroviaris i en les comunitats que els envoltaven. Ens transportarà al moment que les estacions de tren van esdevenir centres urbans i socials crucials i per acabar, parlarà dels viatgers que han utilitzat els trens per connectar amb altres llocs i persones.
Eduard Martínez és animador sociocultural i mestre de formació laboral, a més de dedicar-se a la divulgació del Patrimoni Industrial en general i el ferroviari en particular. Provinent d’una família de tradició ferroviària, busca sempre la vessant social d’aquest patrimoni.