Ferrocarril i Memòria

Ferrocarril i Memòria


El programa educativo del Museu, VAGOlab Gent gran, Record i Memòria a ritme de TREN és el projecte que permet crear aquesta exposició de format híbrid, presencial i virtual, amb el treball que, curs a curs desenvolupen els professionals dels Espais de la Fundació Catalunya La Pedrera i del Museu.

Fa uns anys que el Museu del Ferrocarril de Catalunya (MFC) i la Fundació Catalunya La Pedrera (FCLP) col·laboren amb una proposta solidaria i social per tal de contribuir a la atenció de les persones més vulnerables, la transformació de la societat i a reforçar el compromís amb el territori de proximitat. El ferrocarril és un element especialment inspirador, que permet ajudat i donar suport a persones amb diferents necessitats.

Encara que ja s’havien donat les primeres passes des de dos any abans, la relació es va formalitzar amb la signatura d’un conveni el 2019. La proposta social que formula l’acord i la feina conjunta és donar impuls a Vilanova i la Geltrú com a comunitat “Dementia Friendly”, es a dir, convertir la ciutat en un lloc amable i acollidor amb les persones amb deteriorament cognitiu, treballant en la reducció d’estereotips i prejudicis que afecten a aquest col·lectiu, i promovent la seva autonomia i independència, aportant solucions basades en la comunitat. “La Casa dels trens” és un espai d’acollida i d’acompanyament que vol ajudar a les persones a través del seu patrimoni material i humà.

Si voleu més informació, en aquests dos enllaços teniu més informació:

Noticias relacionadas: