Coneix i participa en les activitats de gener, febrer i març!

Coneix i participa en les activitats de gener, febrer i març!


EXPOSICIONS TEMPORALS:

Fins al 9 de febrer es prorroga la mostra “FGC 1979-2019, 40 anys d’història i Innovació”, programada amb motiu dels 40 anys de FGC, i en exhibició a la nova construcció del Museu: la Nau Panoràmica. Una gran exposició que estrena un nou espai des d’on es pot observar el conjunt de vehicles històrics. Al web del Museu i a l’especial www.fgc40.cat es pot consultar informació d’aquesta efemèride i de l’exposició.

GENER

Cicle d’Actuacions del 30è Aniversari del Museu:

Divendres 17 de gener, en el marc de la Festa Major d’Hivern a Vilanova i la Geltrú, tindrà lloc d’11.00 a 13.00h “Petits Viatgers”, uns viatges especials en un tren de cinc polsades que circula per un circuit especial dins d’una de les naus històriques del Museu. Aquesta activitat es realitza gràcies als membres del SiC (Socis i Col·laboradors) del Museu del Ferrocarril de Catalunya.

FEBRER

Cicle d’Actuacions del 30è Aniversari del Museu:

Dijous 6 de febrer, a les 18.30h, Xerrada de Jordi Font Agustí, “El Ferrocarril en les arts catalanes i la literatura”. Jordi Font-Agustí (Badalona, 1955) és enginyer i escriptor. Ha publicat, entre altres, les novel·les: Assassinat al politècnic (1993), La força del riu (1996), Contracorrent (Premi El lector de l'Odissea 2000), Traficants de llegendes (Premi internacional de ciència-ficció UPC 2003), La febre del vapor (Premi Pedrolo 2010) i L'herència japonesa (2017). Ha impartit cursos sobre la presència de la tecnociència en les arts. Va codirigir la col·lecció Solaris de relats juvenils de tema tecnocientífic i va coordinar el volum Entre la por i l'esperança. Percepcions de la tecnociència en la literatura i el cinema (2002). El 2015 va publicar l'assaig il·lustrat Erotisme i ferrocarril. Prestigiós conferenciant sobre el ferrocarril a la literatura, el cinema i les arts plàstiques. Col·labora a la revista Via Libre en la secció Arts.

Dijous, 13 de febrer, de 10.00 a 14.00h, es presenta en la Gran Nau del Museu la sèptima edició de Imagine Express amb el Dream BIG Express, una competició d'innovació disruptiva on en tres hores es generaran milers de solucions a reptes relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat. Aquest moviment permet apropar els ciutadans a la realitat de la innovació en les empreses i en la societat. L'equip guanyador de la jornada participarà en el programa Imagine Express destinat a generar negocis en el sector mòbil que es porta a terme durant un viatge de 4 dies en tren Barcelona-París-Barcelona, que finalitza en el 4YFN - Mobile WorldCongress 2020 (21 de febrer a l'24 de febrer). En les seves sis edicions anteriors Imagine Express s’ha consolidat com una proposta única per a captar i promoure talent a bord d'un tren gestionat per Renfe i SNCF en cooperació. Amb motiu del 30 aniversari del Museu la selecció de participats es farà en el Dream BIG de Vilanova i la Geltrú pel que cal registrar-se en aquest enllaç.

Dissabtes, 15 i 29 de febrer d'11 a 13h. Petits viatgers. Obrim per darrer cop aquest any la històrica Nau del Pont-Grua de 1881, abans de l’inici de les obres de rehabilitació, per a pujar en un trenet en miniatura i fer un petit circuit en vehicles de cinc polzades. Activitat realitzada amb la col·laboració de l’Associació de voluntaris del Museu (SiC).

MARÇ

Cicle d’Actuacions del 30è Aniversari del Museu:

Diumenge 8 de març, d'11.00 a 12.00h, acte de reconeixement a totes les professionals que treballen o han treballat al món del ferrocarril. Estan convidades al Museu totes les dones  de les diferents empreses del sector ferroviari que acreditin la prestació de servei laboral en alguna de les diferents empreses. Entre altres actuacions, es projectaran muntatges visuals relacionats amb els diferents oficis realitzats per les dones. També en el marc del Dia Internacional de la Dona, per a continuar les activitats de visibilització del col·lectiu de dones ferroviàries, enguany iniciem el cicle: “Narrativa de Dones del Ferrocarril”, amb el que anirem recollint la memòria de diferents professionals que han participat en la construcció de la història contemporània a través de la seva tasca en el món dels trens. 

Dijous dia 26 de març, a les 18.30h, primera sessió de 2020 del Fòrum InterRAIL a càrrec de Ricard Riol, activitat conjunta amb el Màster de Sistemes Ferroviaris de l’UPC de Vilanova, que apropa a temes d’interès en el món del ferrocarril actual. En aquesta ocasió el tema és: L’aportació del ferrocarril a la sostenibilitat i a la millora del medi ambient.

CONSULTA LES ACTIVITATS DEL CAP DE SETMANA