“El Plaer de Viatjar” s’estrena a la Setmana dels Museus

“El Plaer de Viatjar” s’estrena a la Setmana dels Museus


“El Plaer de Viatjar”, l’exposició basada en el llibre “El ferrocarril en les arts i la literatura catalanes”, de Jordi Font-Agustí, es converteix en la primera de factura pròpia del Museu en la seva nova etapa. El mateix autor és el comissari de la mostra.

A la Setmana Internacional dels Museus, la més esperada del mes de maig, el Museu ha planificat un seguit d’activitats on destaquem una de les fites més importants assolides fins al moment: l'obertura al públic de “El Plaer de Viatjar”. Tindrà lloc el 18 de maig, coincidint amb el DIM (Dia Internacional dels Museus) i la Jornada de Portes Obertes que ofereix el Museu per celebrar aquesta data. L’exposició es podrà veure des de maig fins a octubre a la Nau Panoràmica. Per, posteriorment, ser mostrada en altres indrets del país, convertint-la en una exposició itinerant que arribi a més públic.

Altres esdeveniments remarcables d’aquests dies, són: la presentació del llibre d’Ana Regalado “52 historias del tren y de la vida” i la Nit dels Museus en col·laboració amb els Museus de Vilanova. Ambdós actes coincideixen en la mateixa data, dissabte 13 de maig.

Ana Regalado ens porta una obra molt personal amb 52 relats curts que ens transporten a un viatge a través de les paraules. La seva experiència personal com a Cap de Tripulació de l’AVE Madrid-Barcelona, aconsegueix fer sentir al lector a bord d’un tren ple d’anècdotes. La presentació del llibre es farà al Museu a les 18h del dissabte, donant tret de sortida al conjunt d’activitats que protagonitzaran la nit d’aquell dia.

Per la Nit del Museus, amb el motiu dels "175 anys de Tren", presentem la decoració especial dels cotxes del "Tren del Centenari". Aquest serà el centre de l'acte, junt amb els personatges d'època que faran una representació teatral amb Gumà y Blaguer de protagonistes. A més a més, comptarem amb altres activitats que faran de la nit quelcom especial. 

L'esdeveniment començarà a les set de la tarda, per concloure l’activitat a les dotze de la nit:

S’estrenarà el guarniment commemoratiu per als cotxes de viatgers del “Tren del Centenari” que durarà fins al 31 de desembre de 2023.

 • Servei de restauració, tapes i begudes amb terrassa a l’exterior del Museu, ofert per Caserco
 • Actuacions musicals per part del Conservatori de Música de la Ciutat.
 • Il·luminació especial d’un dels grans dipòsits d’aigua que abastien les locomotores de vapor.
 • Ambientació amb personatges vestits d’època:
  • 19:00 h Punt de trobada a la porta d’accés del Museu
  • 20:30 h Teatralització al Harlan
  • 22:00 h Teatralització als Cotxes del Centenari de la Mataró
  • 23:00 h Punt de trobada a la Rotonda