IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari al Museu del Ferrocarril de Catalunya

IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari al Museu del Ferrocarril de Catalunya


El dimecres 27 d’octubre és celebrarà a les instal·lacions del Museu de Vilanova i la Geltrú la IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari a Catalunya.

Una trobada anual que enguany commemora els 10 anys de creació del Grup de Patrimoni del Ferrocarril a Catalunya. Durant la jornada tindran lloc xerrades i conferències d’experts i professionals per a mostrar l’evolució dels bens mobles, immobles i documentals en la darrera dècada. Aquest esdeveniment s’emmarca dins dels actes organitzats per a la celebració del Dia del Tren i en el marc de l’Any Europeu del Ferrocarril. 

El Museu dedica aquest mes d’octubre a divulgar el paper tan significatiu d’aquest transport en la mobilitat sostenible del planeta, des de que els primers trens van fer el recorregut entre Barcelona i Mataró. El 28 d’octubre farà 173 anys d’aquella fita històrica i al Museu de Vilanova i la Geltrú es troben les úniques repliques dels primers vehicles ferroviaris, de fet, la locomotora “Mataró” es posarà en funcionament per aquesta commemoració el diumenge 31 d’octubre.

Com a centre de coneixement, patrimoni i cultura del ferrocarril, durant el 2021 ha reforçat la seva tasca comunicativa per donar a conèixer les innovacions i millores tecnològiques i socials que aporta el tren a la mobilitat i les seves avantatges per al benestar de la vida de les persones. 

Consulta i inscripcions al programa de la IV Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya aquí