El Museu del Ferrocarril de Catalunya centre de les vacunacions massives del Garraf

El Museu del Ferrocarril de Catalunya centre de les vacunacions massives del Garraf


L’equipament cultural de Vilanova i la Geltrú avança amb la seva vocació  de servei a la ciutadania

A partir del mes d’abril, la històrica Nau del Pont-Grua del Museu del Ferrocarril de Catalunya serà el lloc seleccionat per a les vacunacions massives del Garraf.  

L’espai on es reparaven locomotores de vapor des de finals del segle XIX i que molt temps després acolliria trobades i esdeveniments dels joves vilanovins, aquest 2021 s’utilitzarà per cuidar la salut de la població. 

La Fundació dels Ferrocarrils que gestiona el Museu, va oferir aquesta emblemàtica Nau ferroviària de 320 m2, en la que aquests dies finalitza la segona fase d’obres de rehabilitació, per a portar a terme la campanya de vacunacions de la comarca del Garraf de la Generalitat de Catalunya. L’estreta col·laboració i vincle amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha facilitat l’acord. 

Los Museos curen

La funció social, balsàmica i curativa dels museus, en aquest cas, queda encara més visible i reforçada. Com ressalta un informe de l’OMS  les activitats artístiques i culturals  promouen la salut física i mental. En aquesta línia  el Dr. Ramos-Quiroga, Cap de Servei de Psiquiatria de l'Hospital de la Vall d'Hebron manifesta que “Els museus s'han d'entendre com un espai terapèutic, comunitari i integrador" i aquest és l’esperit que guia el servei a la comunitat del Museu del Ferrocarril de Catalunya.