Ens sumem a la 11a edició de l´ILCAD!

Ens sumem a la 11a edició de l´ILCAD!


Avui, 6 de juny, des del Museu del Ferrocarril de Catalunya ens sumem a la celebració del "Dia Internacional de Sensibilització en els passos a nivell" (ILCAD), que impulsa la Unió Internacional de Ferrocarrils (UIC).

En aquesta 11a edició de l'ILCAD, que inclou una conferència internacional sobre seguretat en la via fèrria a Amersfoort (Països Baixos), el missatge de prevenció se centra en els conductors professionals de camions, autobusos, vehicles agrícoles, industrials i d'emergència: "La parada més important del dia!"

Actualment a la UE el 98% de xocs de vehicles als passos a nivell són a causa de no respectar les normes de trànsit, ja sigui per rutina, per estrès, per cansament, per distracció o per ús inadequat de dispositius electrònics com el GPS o el mòbil. A més, en el cas de conductors de vehicles llargs o pesats, també manca formació o informació sobre els riscos en cas de col·lisió als passos a nivell.

Sabíeu que...? (curiositats sobre l'ILCAD i els passos a nivell)

  • 40 països participen a l'ILCAD
  • Hi ha uns 500.000 passos a nivell al món (205.000 als EUA, uns 34.000 aL Canadà, 120.000 a Europa)
  • A Europa, el 2017 va haver-hi 439 accidents als passos a nivell (el 75% amb vehicles rodats). Els accidents en passos a nivell representen el 26% de tots els accidents ferroviaris significatius.
  • Un tren de mercaderies pot ser 100 vegades més pesat que un camió de 40 tones: aquest camió a 89 km/h necessita fins a 110 metres (un camp de futbol) per frenar, mentre que el tren de mercaderies necessita una distància 15 vegades més gran (1.600 metres).

Per a més informació, consulteu el web de l'ILCAD.