El Museu del Ferrocarril de Catalunya torna a obrir les seves portes, el proper 16 de març, més accessible, ampli i amb moltes novetats

El Museu del Ferrocarril de Catalunya torna a obrir les seves portes, el proper 16 de març, més accessible, ampli i amb moltes novetats


En el període de tancament del Museu s’ha avançat força en la segona fase dels treballs de rehabilitació i pavimentació dels seus espais interiors i exteriors. Aquesta conjuntura ha permès incorporar novetats destacables que s’aniran revelant les properes setmanes. 

Tot i la reobertura del 16 de març, les obres continuaran a l’interior de les naus dels orígens del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú (1881), però les zones exteriors ja seran plenament transitables. 

El Museu ha estat tancat durant dos mesos per obrir millor, més segur, ampli i inclusiu. Algunes de les actuacions que s’han realitzat en aquest període són: 

  • la urbanització de l’àrea de sortida de l’edifici de recepció i acollida, que ara ofereix una major amplitud als visitants i millora notablement l’accessibilitat de la zona. 
  • la rehabilitació integral de la Nau del Pont Grua, i la unió amb la Gran Nau formant un únic espai museològic.

Aquestes darreres obres, que s’han finançat amb el programa del 1,5% cultural del MITMA, es preveu que finalitzin al mes de maig, de tal manera que a l’estiu es pugui gaudir de les històriques instal·lacions en un any que el ferrocarril de Vilanova commemora els seus 140 anys d’història.