El Museu del Ferrocarril de Catalunya a mijants internacionals

El Museu del Ferrocarril de Catalunya a mijants internacionals


Els passats dies 19 i 21 d’abril respectivament, el  Museu del Ferrocarril de Catalunya ha estat notícia als coneguts diaris britànics The Times i The Guardian, una circumstància no gaire habitual per a qualsevol equipament patrimonial del país.

A les seves edicions digitals, aquests diaris van fer ressò del darrer servei que presta el Museu a la seva vessant social com a centre de vacunacions massives de la comarca del Garraf. Les naus originàries de 1881, recentment rehabilitades han estat protagonistes de les fotografies de capçalera de les notes: la Nau del Pont Grua on es realitzen les vacunacions a The Times, i la Gran Nau a The Guardian, on les persones que acaben de ser vacunades esperen els 15 minuts reglamentaris abans de marxar.

Prensa Japón

El redactor de el Consell Japonès de Museus de Ciències (http://jcsm.jp/ ), Ryo Yasui, es va posar en contacte amb nosaltres fa unes setmanes. Ara ens envia aquest article elaborat per la revista del consell del mes de juliol, en la qual es pot veure la referència a el Museu deL Ferrocarril de Catalunya, just després de Delta Air Museum, dels EUA, i seguit del Museu Americà d'Història Natural. Els tres museus apareixen junts sota el títol: "Museus que lluiten contra la pandèmia".

D'aquesta butlletí informatiu japonès s'imprimeixen 3.000 exemplars i es distribueixen als subscriptors al Japó de Consell: directors, conservadors, etc. També arriba a tots els museus, oficines governamentals estatals i oficines governamentals locals, segons ens informa el mateix redactor. 
 

The Times 
https://www.thetimes.co.uk/article/eu-may-freeze-out-astrazeneca-vaccine-over-supply-issues-wh6hwkkvj

The Guardian 
https://www.theguardian.com/world/gallery/2021/apr/21/stadiums-museums-and-churches-mass-vaccination-centres-around-the-world-in-pictures?CMP=Share_iOSApp_Other

Financial Times: El 12 maig de 2021 també el Museu es referenciat pel Financial Times junts amb altres 10 equipaments de ciutats de  tot el món com Londres, Turín o Nueva York 
https://www.ft.com/content/eebcf6ac-9622-4d83-a538-1b349193205f