Aquesta Setmana Santa, visita el Museu del Ferrocarril de Catalunya i emporta’t un regal

Aquesta Setmana Santa, visita el Museu del Ferrocarril de Catalunya i emporta’t un regal


El 'Còmic d'Adif' es lliurarà de forma gratuïta als Museus del Ferrocarril de Madrid i de Catalunya fins a esgotar existències. Presentat el passat 27 de març a la Central de Disseny de “Matadero de Madrid”, ha estat elaborat per la Fundació que gestiona els Museus, per encàrrec de l'Administrador d'Infraestructures (Adif).

Aquest treball té com a objectiu difondre, divulgar i explicar la transcendència de les infraestructures ferroviàries, essencials per garantir el bon funcionament econòmic, sostenible, vertebrador i de cohesió social del país. Tot això, aprofitant el potencial d'una forma d'expressió artística capaç d'arribar a públics als que potser és més difícil arribar per altres mitjans. 

L'autor és Pedro Cifuentes, professor de Ciències Socials de l'ESO des del 2008, i membre del Comitè Coordinador de la Xarxa de Docents per al Desenvolupament. La seva tasca com a introductor i divulgador de l'ús del còmic amb finalitat didàctica ha estat reconeguda amb nombrosos premis de prestigi, com ara el Premi Nacional d'Educació per al Desenvolupament, entre d'altres. El format del còmic és un desplegable que s'obre a mesura que avança la lectura. 
Amb un llenguatge amè i actual, explica la història, la situació actual de la xarxa ferroviària espanyola i l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) alhora que planteja els principals desafiaments de futur. 

A més de al Museu, el còmic es pot descarregar en format PDF aquí