Crisi de refugiats.  El Museu del Ferrocarril de Catalunya col·labora amb Renfe per alleujar el viatge dels nens i nenes que arriben des d´Ucraïna

Crisi de refugiats. El Museu del Ferrocarril de Catalunya col·labora amb Renfe per alleujar el viatge dels nens i nenes que arriben des d´Ucraïna


Aquest matí hem començat a enviar paquets de material lúdic i didàctic a l'estació barcelonina de Sants. El Museu del Ferrocarril de Catalunya ha començat a col·laborar amb Renfe en la seva campanya d'ajuda a les persones que s'han vist obligades a abandonar Ucraïna.

Les famílies i nens que estan arribant amb tren a l'estació de Sants de Barcelona en molts casos han d'esperar fins a poder arribar a la destinació final a altres ciutats espanyoles on famílies o associacions els asseguren acollida. 

Molts són nens i nenes que, a la duresa de la desubicació pel conflicte i la separació dels éssers estimats, uneixen el cansament del viatge i l'espera en un lloc desconegut. El Museu s'ha mobilitzat perquè rebin alguns materials que facin aquest temps més amable i entretingut. 

S'han facilitat llapis de colors, fulles de la nostra col·lecció de contes infantils per pintar, llibretes, i el catàleg del Museu per a nens en tres idiomes (anglès, català i castellà). Alguns d‟aquests materials van ser dissenyats amb Rodalies de Catalunya i Renfe-Sncf. 

Des d'ahir, Renfe ofereix gratuïtat a tots els seus trens als refugiats d'Ucraïna, segons va anunciar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. El hub d'entrada i sortida és l'estació de Sants, a Barcelona.

 

Crisi de refugiats