En el marc de la propera celebració del Dia de la Dona i la Nena a la Cičncia

En el marc de la propera celebració del Dia de la Dona i la Nena a la Cičncia


En el marc de la propera celebració del Dia de la Dona i la Nena a la Ciència, el Museu del Ferrocarril de Catalunya es reuneix amb 20 estudiants, la majoria dones, de vuit països d'Europa. Formen part del programa internacional European Project Semester (EPS) de la Universitat Politècnica de Catalunya, en què el Museu de Vilanova i la Geltrú col·labora des del 2014.  

Són joves que, durant els propers mesos, faran pràctiques a diferents empreses i entitats catalanes, entre elles el Museu del Ferrocarril de Catalunya. Les i els estudiants del programa que han anat triant el Museu per a les seves pràctiques i per al posterior treball de fi de grau, han realitzat diversos projectes per a les àrees de Comunicació i Educació. En l’edició d’enguany es tractarà d'elaborar un nou sistema perquè els visitants d’aquest equipament cultural de Vilanova, abans de la visita, puguin crear el seu propi circuit i fer més accessible i inclusiu el Museu. 

Un dels objectius de la iniciativa del Museu i la Universitat Politècnica de Catalunya és promoure activitats que atreguin el talent femení als estudis cientificotècnics i d’enginyeria entre joves i nenes. Es tracta de continuar amb la línia de treball plantejada a la iniciativa “Aquí STEM” (sigles en anglès de Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) posada en marxa per la UPC per atraure talent femení als estudis de tecnologia i enginyeria. 

S'emmarca a més a la celebració de l'11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, una iniciativa de l'Assemblea General de Nacions Unides per donar visibilitat a la feina de les dones que es dediquen a aquestes àrees, creant referents femenins perquè en la joventut i en la infància puguin contribuir a triar-les com a carreres professionals, i avançar a més a més en la igualtat de gènere i l'empoderament de dones i nenes. 
 

Dia de la Dona i la Nena a la Cičncia