Avancen les obres de transformació del Museu del Ferrocarril de Catalunya

Avancen les obres de transformació del Museu del Ferrocarril de Catalunya


El Museu romandrà tancat del 22 de gener fins el 28 de febrer per accelerar el seu procés de remodelació

A fi d’agilitzar l’acabament de la segona fase de les obres de rehabilitació i accessibilitat del Museu del Ferrocarril de Catalunya, les instal·lacions patrimonials de Vilanova i la Geltrú romandran tancades al públic des del divendres 22 de gener fins el 28 de febrer. 

L’increment i prorroga de les mesures de restricció de la mobilitat adoptades durant aquest mes de gener per la Generalitat de Catalunya, faciliten que es pugui avançar en les actuacions de millora previstes pel primer trimestre del 2021. En concret, les obres de recuperació de la històrica Nau del Pont Grua, la pavimentació d’una part de l’espai exterior, actuacions de millora de l’accessibilitat i la creació d’un nou espai d’acollida per a les famílies anomenat, “L’estació petita de Vilanova”. 

Aquestes actuacions de millora es fan possible gracies a la col·laboració de la Fundació del Museu amb les diferents administracions, com el Programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de la ciutat. 

Per a la transformació complerta de les valuoses instal·lacions, s’han previst en els propers anys importants actuacions, algunes d’elles es posaran en marxa durant aquest any: la museografia dels 1.700 m2 de les naus restaurades, la cobertura dels vehicles de l’exterior de la Rotonda o la ampliació de la pavimentació per a fer més accessible l’espai cultural.  

Els espais renovats en aquesta segona fase i el conjunt de l’equipament tornarà a  obrir les seves portes l’1 de març.