A l’Any Europeu del Ferrocarril, Octubre és el mes que celebrem el Dia del Tren

A l’Any Europeu del Ferrocarril, Octubre és el mes que celebrem el Dia del Tren


El 28 d'octubre es commemora el 173 aniversari del ferrocarril Al nostre país. Un mes en què recordem la història i evolució al llarg d’aquests anys, que el tren és present a la península des de que una locomotora de vapor va recórrer el trajecte entre Barcelona i Mataró el 1848.

L’única rèplica existent d’aquest primer tren, es conserva al Museu del Ferrocarril de Catalunya, i es posa en marxa tots els primers diumenges de mes dins del Museu, per viure l’experiència de viatjar en la seva època des de la cabina de conducció amb el maquinista i el fogoner. 

El Museu ha previst aquestes activitats en el marc del Dia del Tren:

Dimecres 27, Des de les 09.30h – 17.30h 
Jornada de Patrimoni Històric  Ferroviari de Catalunya

Xerrades i conferències d’experts i professionals del patrimoni històric ferroviari del nostre país. Inscripcions a: comunicacio@museudelferrocarril.org  - Nau Panoràmica

Dijous 28 Jornada de Portes Obertes - Dia del Tren (Aniversari del funcionament del primer tren Barcelona Mataró – 1848). A les 12.00 h Visita comentada, TRENexperiències: Toca la Mataró!
Amb aquesta visita ens detindrem a conèixer una de les peces clau del Museu: l’única rèplica que existeix del Primer tren que va funcionar al nostre país entre Barcelona i Mataró el 1848. Farem servir uns recursos que ens ajuden a tots a entendre el seu funcionament. 

Dissabte 30 -11.30h ConteTREN, Víctor i els Trens del Museu
Activitat familiar amb uns protagonistes molt especials: el Víctor i tots els vehicles del Museu amb els que port parlar aquest personatge creat per a la nostra col·lecció de contes.

Dissabte 30 - 12.30 h Visita comentada, TRENexperiències: Josep Maria Subirachs, el ferrocarril vist per un gran artista 
Sabeu que el ferrocarril des de l’inici ha estat relacionat amb l’art? Us ho expliquem a través del fris escultòric creat per identificar l’estació de Sants a Barcelona i que ara s’exposa al Museu  .

Dissabte 30 - 17 h Visita comentada, TRENexperiències: Espai Gumà, un repte aconseguit
Heu entrat mai a un dipòsit d’aigua de ferrocarril? Aquest abastia a les locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú i ara és un espai expositiu per descobrir l’epopeia de l’arribada del tren a la ciutat.  

Diumenge 31 - De les 11.30 a les 13.30h  La Mataró en marxa
Viure l’experiència de viatjar amb el primer tren que va circular al nostre país des de la cabina de conducció amb el maquinista i el fogoner

Tot aquest any estem de celebració del transport per ferrocarril i anem recordant les innovacions tecnològiques i socials que representa i les avantatges en quant a sostenibilitat i altres millores per a la vida de les persones. 

T’invitem a celebrar amb nosaltres!