Cookie Consent by Free Privacy Policy website Col.leccions - Museu del Ferrocarril de Catalunya
Edifici d´acollida i recepció

Edifici d´acollida i recepció


És una edificació dels anys setanta del segle XX, rehabilitada l'any 2018. Va ser construïda com a supermercat per als empleats de Renfe. Aquest tipus de serveis de les grans empreses, coneguts com a "economats", estaven ideats per a la compra de productes bàsics a preus més econòmics i així pal·liar els baixos salaris dels treballadors.

A la façana principal, una nova estructura a manera de gelosia mediterrània, identifica les instal·lacions de l'històric Dipòsit de vapor que alberga avui aquest centre patrimonial.

Mentre que a la recepció del Museu, la imatge de la coberta i de les andanes de l'estació més emblemàtica i monumental de Catalunya, Barcelona Estació de França, presideix l’interior.  ​​

L’edifici disposa d’un Espai Audiovisual on es pot recórrer la història del transport en tren del país en un curt de 10 minuts realitzat en quatre idiomes, llenguatge de signes i subtitulació. Hi ha una maqueta multi-sensorial, adaptada a persones amb problemes de visió, que ofereix la possibilitat de conèixer el conjunt de les històriques instal·lacions ferroviàries de Vilanova i la Geltrú. A més a més, d’altres elements que ens comencen a introduir en el món del ferrocarril des de l’inici de la visita.

Per als petits de la casa, hi ha l’espai infantil “La Petita Estació de Vilanova”. Aquí els nens i nenes poden jugar mentre es vinculen al món dels trens, i també és l’espai que protagonitza les activitats infantils que ofereix el Museu.