Talgo II 'Virgen de Begoña'

Talgo II 'Virgen de Begoña'


Durant l’estiu del 2019 es va restaurar la composició del Talgo II del Museu del Ferrocarril de Catalunya, la locomotora 350-003 3T i els 4 cotxes,. Aquesta intervenció integral ha estat possible gràcies al finançament i suport de Patentes Talgo SA i a la col·laboració de Renfe Fabricació i Manteniment que ha ofert les instal·lacions dels seus tallers a Vilanova i la Geltrú per fer els treballs. Coordinats per l’equip del Museu, l’empresa que ha realitzat l’actuació externa ha estat Servitec Radyal SL, i Talgo s’ha ocupat de la interna i de la retolació.

El 26 de juny el tren va entrar als tallers perquè durant els mesos de juliol i agost es poguessin dur a terme les diferents intervencions.

Entre el 29 i el 30 d’agost es va traslladar la composició a una via del taller paral·lela al Museu des d’on es van fer les operacions d’entrada i col·locació a la Gran Nau mitjançant tres grues i la ubicació provisional d’uns 30 metres de via. Un cop dins els operaris de Talgo van unir novament els cotxes, substituint una part de la moqueta i renovant la tapisseria dels seients, també es va retolar tota la composició amb la identificació original del tren.

Aquesta edificació de 1.500 m2 dels antics tallers ferroviaris de Vilanova es va construir en els orígens de la línia de Barcelona a Vilanova i Valls (1881) i ha estat rehabilitada durant l’any 2018 com nou espai expositiu. En ella es vol mostrar el paper innovador que sempre ha tingut el ferrocarril i el tren Talgo és un bé patrimonial molt representatiu del canvi tècnic i social que va suposar la seva aparició l’any 1950.