Una mirada al ferrocarril

Una mirada al ferrocarril


El projecte de l’Exposició ‘’Una Mirada al Ferrocarril’’, neix de la vinculació de tots els components de ‘Photoamics’ amb el món del ferrocarril i per tant, amb tot el que representa La Casa dels Trens.

En aquesta mostra s’ha volgut captar i transmetre l’essència del ferrocarril, posant un èmfasi especial en la locomotora Mataró i les seves successores, així com la seva integració en la societat. Un recull de fotografia de l’univers ferroviari on trobareu imatges de locomotores, cotxes de viatgers, estacions, vies i elements que envolten aquest gran mitjà de transport que és el ferrocarril.

La fotografia i el ferrocarril han estat units des dels seus inicis. És curiós que al 1825 George Stephenson va construir ‘The Locomotion’, predecessora de la famosa ‘The Rocket’, per la línia Stockton i Darlington; i un any després al 1826 Josep N. Niépce va realitzá la primera fotografia. A l’exposició Universal de 1855 a París, fotografies i Màquines del Ferrocarril van ser exposades amb el mateix rang d’importància.

A l’actualitat les fotografies es mesuren amb milions de píxels, mentre que el tren aposta per l’Alta Velocitat a 350km/h.

El ferrocarril forma part de la vida de cada un dels integrants del Grup ’Photoamics’. “El tren es troba al nostre ADN” afirmen els integrants: Joaquín Bascuñana, Julio Carazo, Maria Carmen López, Manuel Gómez i Eduardo Perucha.

“Desitgem que la nostra Mirada al Ferrocarril us transmeti les mateixes emocions que es troben en l’objectiu i en l’ànima de cadascuna d’elles.”