Tota Pedra fa Paret

Tota Pedra fa Paret


Tota Pedra fa Paret estarà al Museu fins al 3 de setembre. Aquesta exposició temporal ha estat desenvolupada per la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, juntament amb altres entitats del sector.

A l’Espai de la Rotonda podreu visitar la mostra eminentment fotogràfica, exposada en plafons i amb exemplars físics de materials, que explica la tradició d’edificar amb pedra seca a Catalunya. Posa en valor les construccions i tècniques d’aquesta disciplina, que ha estat fonamental per l’agricultura, la ramaderia i l’abastament d’aigua, al llarg dels segles. Va permetre als nostres avantpassats, domesticar la natura i créixer econòmicament.

Aquesta tècnica tradicional ha sobreviscut al pas del temps i ha deixat llegat que es pot observar a l’exposició, amb una àmplia panoràmica. Així, Tota Pedra fa Paret posa èmfasi en les variants d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

Per acompanyar i complementar l’exposició, es va oferir una taula rodona amb experts que van posar en comú el seus coneixements i opinions sobre la rellevància que ha tingut la pedra seca a Catalunya. De manera que, com a cloenda s’oferirà una segona sessió d’aquesta tipologia, amb uns altres experts.