Puja al tren Dementia Friendly

Puja al tren Dementia Friendly


Aquesta mostra és el resultat del treball realitzat conjuntament entre el Museu i els professionals de l’Espai Vilanova de la Fundació Catalunya La Pedrera durant el curs 2021–2022


S’han estimulat els records i la memòria dels usuaris de l’Espai, prop de vuitanta persones, amb les visites del Museu al seu centre i el treball a través dels diversos apartats del programa VAGOlab Gent Gran:

  • VideoTREN i Memòria: Enguany han treballat amb el documental dedicat als 140 anys de l’arribada del tren a Vilanova, que ha estat recent guardonat com a millor contingut de vídeo als Premis de la Comunicació Local 2022, “1881 la Gesta del Ferrocarril”.

    L’exposició recull els records expressats per aquestes persones durant les sessions de treball i el visionat del documental a l’Espai Vilanova.
     
  • FotoTREN i Memòria i NarraTREN: Com en anterior edicions el Museu ha preparat el material de fitxes pedagògiques, que aquesta vegada ha estat dedicat als oficis ferroviaris. A la mostra podrem veure objectes que alguns dels usuaris i les seves famílies han aportat.

Per finalitzar, un dels apartats de l’exposició és el decàleg de bones pràctiques Dementia Friendly que tothom hauríem de conèixer per a tractar correctament a les persones amb problemes de memòria.