'Caminos de Hierro' al Museu del Ferrocarril de Catalunya

"Caminos de Hierro" al Museu del Ferrocarril de Catalunya


Fins al 18 de desembre podràs gaudir de “Caminos de Hierro” al Museu del Ferrocarril de Catalunya, una exposició fotogràfica itinerant d’abast internacional que qualsevol amant del ferrocarril ha de visitar. Un ampli recull fotogràfic que aporta una visió artística del món ferroviari i explora les seves realitats.

A l’edició d’enguany, es podran veure exposades 57 fotografies en format paper i 88 en format digital, totes elles seleccionades d’entre 3.729 obres que han sigut aportades per la increïble xifra de 1.744 apassionats de la fotografia. Els autors que han contribuït amb el seu art són d’arreu del món, i cada un d’ells va plasmar amb la càmera una visió personal del món ferroviari. En elles podrem veure diferents elements que componen aquest món, sota l’òptica de veritables amants del ferrocarril que han regalat la seva empremta gràcies a la “Fundación de los Ferrocarriles”, Adif i Renfe.

Cal destacar que 576 obres provenen d’autors joves, reafirmant que aquest món desperta passions a franges d’edat completament heterogènies i que manca de fronteres geogràfiques o culturals. El ferrocarril uneix i crea vincles, i en aquest sentit els premis “Caminos de Hierro” aporten molt més que el seu gra de sorra per fer d’aquest món un focus de cultura de talla mundial.

Del total de les obres que es podran gaudir a la mostra, destaquen les set premiades del concurs:

 • "Chronos", de Sergi Escribano: Primer Premi “Caminos de Hierro”
 • "Cargo" de Víctor Zurbarán: Segon Premi “Caminos de Hierro”
 • "Una mirada en el tiempo" d’Arancha Benedí: Premi “Año Europeo del Ferrocarril”.
 • I quatre accèssits:
  • "Sin título I" de Javier Arcenillas
  • "Iberia" de Javier Berasaluce
  • "Pensamientos" de Jorge Fabián Castillo
  • "Ingrávido II" de Pancracio Eguren

Participants de Catalunya

En aquesta edició de "Caminos de Hierro" hi han participat 114 fotògrafs de Catalunya: 88 de Barcelona, 17 de Tarragona, 6 de Girona i 3 de Lleida. D'ells, han resultat finalistes tres autors, les fotografies originals dels quals formen part de l'exposició: Jorge Fabián Castillo, Sergi Escribano i César Ordóñez, tots tres de Barcelona.

Sergi Escribano ha estat el fotògraf guanyador del primer premi a la 30a edició del concurs, amb la seva obra 'Chronos'. Jorge Fabián Castillo va obtenir un dels accèssits amb la seva sèrie 'Pensaments'.

Una oportunitat fantàstica per explorar cosmovisions diverses sobre el ferrocarril i de transportar-nos a indrets d’arreu, amb l’objectiu de reflexionar i l’oportunitat d’aprendre d’una de les maneres més directes; a partir de les imatges.