'Caminos de Hierro' 31a edició

'Caminos de Hierro' 31a edició


La 31a edició del Concurs Fotogràfic Internacional de Caminos de Hierro es pot veure a partir de dimarts 24 d’octubre, a la Nau Panoràmica del Museu. La mostra està formada per 59 fotografies originals i 112 en format digital. Reflecteixen diferents visions personals del món del ferrocarril.

AL'exposició itinerant és fruit de la selecció duta a terme entre les 2.260 obres presentades al concurs anual (898 fotografies individuals i 159 sèries) per 1.057 autors de 62 països, entre elles 427 d'autors joves.

Entre les fotografies exposades, destaquen les set obres premiades:

  • 'Love on the way', d'Eduardo Rivas Muñoz, que va obtenir el primer premi.
  • El segon premi, 'On habita la meva memòria', d'Antonio Gutiérrez Pereira.
  • 'The parallel journey', de Jahid Alam Apu (Bangla Desh), que ha obtingut el Premi Autor Joven.
  • Quatre accèssits, per a:
  • 'Who owns the fish', d'Hadijanto Budiman (Indonèsia);
  • 'Sunflower', de Levent Ateş (Turquia);
  • 'Senyalistes', de Juan Carlos Álamo Álamo; i
  • 'Andén', de Diego Pedra Benzal.

Menció especial del jurat pel 175è aniversari del ferrocarril a Espanya, que se celebra el 2023, per a Vies, de Blanca Barroso González.

La mostra 'Caminos de Hierro', com és habitual, ha realitzat una àmplia itinerància per diverses estacions de l’Estat. Forma part del 'Programa Estació Oberta Adif', una iniciativa que té entre els seus objectius potenciar les estacions com a espais de trobada, cultura i difusió de valors, sempre sota criteris de responsabilitat social i sense fins comercials.

El concurs de fotografia 'Caminos de Hierro' va ser creat el 1986 per la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols per fomentar i promocionar la fotografia relacionada amb el ferrocarril. Des de llavors han participat més de 36.000 fotògrafs, amb més de 80.000 fotografies, procedents de tot el món. Des d'aquest certamen es donen suport a les noves tendències fotogràfiques i la participació dels joves autors. El concurs ha suposat per a la Fundació el Premi Nacional de Fotografia, a la categoria de mecenes, atorgat per la Confederació Espanyola de Fotografia el 1997. El certamen ha esdevingut un dels més prestigiosos, a nivell nacional i internacional.