Cookie Consent by Free Privacy Policy website Col.leccions - Museu del Ferrocarril de Catalunya
Cotxes del “Tren del Centenari”

Cotxes del “Tren del Centenari”


Per als actes commemoratius dels cent anys de vida del ferrocarril, Renfe va encarregar a la Maquinista Terrestre i Marítima una rèplica de tres cotxes de viatgers, de primera, segona i tercera classe. Aquests vehicles, eren similars a tota Europa: xassís metàl·lic i estructura de fusta, departaments separats, estrep lateral i un pescant a la part superior per al fre de mà. Els cotxes reflectien les diferències socials de l’època, semblants a les antigues diligències.

L’any 1948 van ser utilitzats per a la celebració de l'arribada del primer tren a la península. Posteriorment, van continuar protagonitzant la major part dels actes commemoratius de les diferents línies ferroviàries.

El Taller Central de Reparacions de Vilanova i la Geltrú, es va encarregar de la restauració d’aquests vehicles que van tornar a lluir a la celebració, el 1998, del 150è aniversari del ferrocarril. En el 2023, amb la commemoració dels 175 anys de tren, torna a participar en un esdeveniment important per a la història contemporània del país.

Any de construcció: 1947
Lloc de fabricació: Espanya
Fabricant: La Maquinista Terrestre i Marítima

Vídeo: 1948, Centenari del ferrocarril al nostre país