Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles
Un museu més obert i accessible

Un museu més obert i accessible

10 Apr 2019
Un museu més obert i accessible

El Museu del Ferrocarril de Catalunya participa en el I Congrés Internacional Un Museu per a totes les Persones, Art, Accessibilitat i Inclusió social celebrat a la Universitat Complutense de Madrid.

 

El Museu del Ferrocarril de Catalunya , gestionat per la FFE, ha presentat el seus projectes emmarcats en el Pla d’accessibilitat i inclusió iniciat el 2016. A més, també hem presentat la transformació del nostre equipament patrimonial.

 

Una de les activitats resultant del Pla veurà la llum per Setmana Santa: El ConteTREN, basat en la Col·lecció de Contes del Museu, estrena materials museogràfics i didàctics més accessibles per a famílies i escoles. Aquest treball s’ha desenvolupat amb l’assessorament de professionals de la museologia inclusiva i de l’educació especial com l’Escola Llebetx, l’Escola Margalló i l’ Escola El Cim.

 

 

El Congrés Internacional ha comptat amb més de 370 participants. Del dos al cinc d’abril s’han presentat ponències i sessions que han estat l’espai de trobada i reflexió dels professionals de Museus, centres culturals, patrimonials i universitats. Hem conegut nous projectes i estudis que permeten desenvolupar accions per obrir els nostres espais a les persones amb tot tipus de necessitats.

 

Des de Catalunya han participat el CCCB, el MNAC, els museus de Sitges (Cau Ferrat i Maricel), la Xarxa de Museus de la Diputació de Barcelona , l’ Agència Catalana de Patrimoni de la Generalitat i els Museus d’Esplugues entre d’altres.

 

 

Agraïm als organitzadors d’aquest Congrés, el consorci MUSACCES i als seus col·laboradors, l’oportunitat que han donat a museus mitjans i petits d’exposar, conèixer i compartir les nostres iniciatives. Estem convençuts que en properes edicions el Congrés aconseguirà aprofundir en aquesta línia oberta de reflexió compartida.