Skip to main content
Fundación de los Ferrocarriles españoles
IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari al Museu del Ferrocarril de Catalunya

IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari al Museu del Ferrocarril de Catalunya

20 Oct 2021
IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari al Museu del Ferrocarril de Catalunya

El dimecres 27 d’octubre és celebrarà a les instal·lacions del Museu de Vilanova i la Geltrú la IX Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari a Catalunya. Una trobada anual que enguany commemora els 10 anys de creació del Grup de Patrimoni del Ferrocarril a Catalunya. Durant la jornada tindran lloc xerrades i conferències d’experts i professionals per a mostrar l’evolució dels bens mobles, immobles i documentals en la darrera dècada. Aquest esdeveniment s’emmarca dins dels actes organitzats per a la celebració del Dia del Tren i en el marc de l’Any Europeu del Ferrocarril. 


El Museu dedica aquest mes d’octubre a divulgar el paper tan significatiu d’aquest transport en la mobilitat sostenible del planeta, des de que els primers trens van fer el recorregut entre Barcelona i Mataró. El 28 d’octubre farà 173 anys d’aquella fita històrica i al Museu de Vilanova i la Geltrú es troben les úniques repliques dels primers vehicles ferroviaris, de fet, la locomotora “Mataró” es posarà en funcionament per aquesta commemoració el diumenge 31 d’octubre.


Com a centre de coneixement, patrimoni i cultura del ferrocarril, durant el 2021 ha reforçat la seva tasca comunicativa per donar a conèixer les innovacions i millores tecnològiques i socials que aporta el tren a la mobilitat i les seves avantatges per al benestar de la vida de les persones. 


Consulta i inscripcions al programa de la IV Jornada de Patrimoni Històric Ferroviari de Catalunya aquí
 

 

  IK Jornada Patrimoni

 

 

Contingut relacionat