Skip to main content

Collections

Vies i infraestructures Fi de la via Roads and infrastructure

You can enjoy our photo collection on Flickr gallery.

Vehicles Engranatge de locomotora Vehicles collection

Visit our railway vehicles collection on "La Rotonda" of the Museum. 

 

Enjoy our photo collection on Flickr gallery.

Senyalització Senyal de via Signaling

You can enjoy our photo collection on Flickr gallery.

Francesc Gumà

Francesc Gumà, ‘in memoriam’

07 Dec 2012
Francesc Gumà

Fa un segle que va morir Francesc Gumà i Ferran, promotor del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Al Museu volem commemorar aquesta data amb una sèrie d’actes que s’estendran del 12 al 16 de desembre i on hi participaran diverses entitats de la ciutat.

 

El dimecres a les 18.30 al Museu del Ferrocarril es donarà el tret de sortida a l’homenatge. Entre d’altres coses, aquests dies s’inaugurarà l’Aula Ferroviària Francesc Gumà i Ferran a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) i es posarà a la venda el segell commemoratiu amb la imatge de Gumà.

 

El monument dedicat a l’empresari de la plaça Eduard Maristany tindrà un protagonisme especial. A part de la tradicional visita amb ofrena de flors, també es presentarà el llibre El Monument Gumà, de Miquel Altadill. El mateix autor farà una conferència sobre els elements i història de l’escultura.

 

El dijous al Museu del Ferrocarril es farà l’última sessió del Cicle poètic de Viatges i hospitalitat. Es llegiran poemes inspirats en la figura de Francesc Gumà i l’èpica del ferrocarril a Vilanova i la Geltrú. Alhora, es convida també a tothom que vulgui a recitar poemes de Nadal.

 

El Museu també acollirà aquests dies conferències, projeccions de documentals i l’acte de cloenda, que consistirà amb una visita a l’Espai Gumà i un dinar de germanor.

 

Programa d’actes del Centenari