Skip to main content
Slider_Una mica d'historia

Una mica d'història

El Museu s’ubica a les instal·lacions originals del dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú, unes edificacions ferroviàries a cavall entre el segle XIX i començaments del segle XX.

 

Al setembre del 1972 es va celebrar el XIX Congrés de Modelistes Europeus del Ferrocarril (MOROP), una exposició de locomotores de vapor al dipòsit, que s’havia tancat el 1967.
Celebrat el Congrés, els vehicles van quedar apartats i les edificacions tancades fins al 1980, any en què els diferents organismes públics implicats (RENFE, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Vilanova i la Geltrú) es van interessar en la creació d’un Museu del Ferrocarril a Catalunya, que obria les seves portes l’any 1990.

 

Al 1992 la Fundación de los Ferrocarriles Españoles es va fer càrrec de l’equipament de Vilanova.

 

Història del Museu del Ferrocarril

 

Disposem de més de cinquanta vehicles de totes les classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals hi ha la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a la península el 1848, o el primer Talgo que va funcionar.

 

Formem part de la xarxa de museus de la tècnica de Catalunya des de 1996 del Sistema del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

 

El Museu de Vilanova rep al voltant de 33.000 visitants l’any.